Zorgt koffie voor betere sportresultaten?

Zorgt koffie voor betere sportresultaten?

Over voeding en dranken wordt er nogal wat rondgeschreeuw on- en offline. Cafeïne wordt door de een als boosdoener gezien, terwijl de ander zegt dat koffie wel degelijk gezondheidsvoordelen heeft. Ik geloof het laatste, maar dan vooral omdat ik mijn dagelijkse kopjes koffie niet zou willen missen. Maar hoe zit dat met koffie in combinatie met sporten?

Meer zuurstof

Uit een Japans onderzoek is gebleken dat een kop koffie een postief effect heeft op de bloedsomloop. Zo zou hun bloedcirculatie met 30% verbeteren tijdens een lange training en dit zorgt tevens voor meer zuurstof.

 

Meer kracht

Koffie helpt jou niet alleen opstarten in de ochtend, maar helpt jou ook in de sportschool. Want net zoals het je 's ochtends energie geeft, geeft koffie je ook extra uithoudingsvermogen en kracht voor in de gym. Doordat dit toeneemt, zorgt het er ook voor dat je minder spierpijn hebt na afloop.

 

Meer energie

Glycogeen is een suikervoorraad van de spieren die zorgt voor energie tijdens het sporten. Na een training neemt dit stofje normaal gesproken af in voorraad, maar uit onderzoek is gebleken dat dit niet het geval was bij mensen die koolhydraten in combinatie met cafeïne hadden genuttigd.

 

Meer calorieen verbranden

Spanje heeft ook onderzoek gedaan naar het effect van cafeïne in combinatie met afvallen. Ook hier kwam een positief effect naar voren, want koffie drinken voor je workout leidt tot 15% meer calorieën verbranden. Daarnaast zorgt het ook nog eens voor meer vet verbranding.

 

Smaak te pakken gekregen? Just do it!

 

 

Zwemshort 59,95


Sweat short
29,95


Pet 29,95 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen