Tip: ons favoriete anti-kater ontbijt

  • Geplaatst op
  • Door FashionBox
  • Geplaatst in food
  • 0
Tip: ons favoriete anti-kater ontbijt

Een droge mond, hoofdpijn en ontzttende nadorst. We kennen het (bijna) allemaal, de kater waar je de avond ervoor nog helemaal niet over nadacht. Gezellig in de kroeg met je nieuwste outfit, je beste vrienden en misschien wel een leuke meid. De drank vloeide rijkelijk en wat was het gezellig. Maar de volgende dag voel je je een stuk minder fijn. Tijd voor wat tips om de day after er snel weer bovenop te komen!

Naast veel water drinken kun je je kater ook bestrijden met een heerlijk anti-kater ontbijt. Onze favoriet: de kaastosti 2.0 van Jamie Oliver!

De ingrediënte die je nodig hebt:
 

  • Wit vloerbrood (of ander wit, neutraal brood)
  • Roomboter
  • Cheddar, Goudse, Red Leicester of een mix
  • Cayennepeper
  • Tomatenketchup, tabasco of mangochutney (naar smaak)


Zo maak je het!

Besmeer twee sneetjes brood aan beide kanten flink met roomboter. Rasp op één van de sneetjes een flinke laag lekkere smeltkaas, zoals Cheddar, Goudse, Red Leicester, of een mix hiervan. Leg er de andere boterham op en bak de sandwich ongeveer 3 minuten aan elke kant in een koekenpan met anti-aanbaklaag op matig vuur. Matig vuur is belangrijk omdat de tosti anders bruin wordt voordat de kaas gesmolten is en de lava-achtige sensatie is nou juist een van de belangrijkste dingen. Tijdens het bakken leg ik er altijd iets zwaars op om het contact tussen het brood en de pan zo optimaal mogelijk te maken, zodat de tosti extra krokant wordt.
 

Schep de tosti als beide kanten goudbruin zijn uit de pan en rasp een beetje kaas op de plek waar hij lag. Leg de tosti op de kaas en rasp ook een beetje kaas op de bovenkant. Laat hem zo 1 minuut bakken – wacht tot de kaas pruttelt en het vet eruit begint te druipen, en strooi er dan een snufje cayennepeper op.
 

Steek de tosti los met een spatel, til hem als het kaaslaagje aan de onderkant volledig gesmolten is met de spatel uit de pan en laat hem ongeveer 30 seconden op de spatel balanceren, zodat de gesmolten kaas er een beetje vanaf druipt, stolt en een soort indrukwekkende kaaskroon vormt.
 

Keer hem nog even om tot de andere kant ook goudbruin is en laat hem voor het serveren een paar minuten staan. Serveer er tomatenketchup, brown sauce (HP saus), een scheutje Tabasco of een andere hete saus, mangochutney, of een mix bij.
 

En dan.. genieten maar! Kun je ondertussen mooi even een kijkje nemen in onze webshop voor een nieuwe outfit. Doet het ook altijd goed tegen een kater;)

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen