Lacoste is coming to FashionBox!

  • Geplaatst op
  • Door FashionBox
  • Geplaatst in Lacoste
  • 0
Lacoste is coming to FashionBox!

We hebben weer een leuk nieuwtje, vers van de pers! Binnenkort mogen we Lacoste gaan toevoegen aan onze collectie. Uiteraard maken wij een selectie voor je van de mooiste items van dit label.

Denk je bij Lacoste meteen aan de polo's? Klopt! Maar er is nog veel meer. Hieronder alvast een voorproefje. Houd de site in de gaten want binnenkort shop je onze favoriete Lacoste items bij FashionBox!
 
lacoste

De groene krokodil

Wanneer iemand een polo van Lacoste aanschaft, wil hij het liefste alleen nog maar polo’s van dit merk. Het familiebedrijf bestaat al sinds 1933 en het logo, de groene krokodil, is inmiddels bij iedereen bekend. Maar waar staat deze krokodil eigenlijk op? Dat zit zo: Le Crocodile is de bijnaam van René Lacoste. En hij is de persoon die de polo heeft bedacht en de oprichter van het bekende merk. René is voormalig tenniskampioen en richtte Lacoste op samen met zijn vriend en partner in crime André Gillier. In no time was de polo een populair kledingstuk en werd voonamelijk gekoppeld aan sporten als tennis, golf en zeilen. Tot de jaren vijftig was deze polo ook alleen nog maar verkrijgbaar in 'Tennis White'. Tegenwoordig is de polo niet alleen meer een kledingstuk voor sporters en is Lacoste de populaire polo's ook in diverse kleuren en prints gaan verkopen. Sinds de polo's door Lacoste werden verkocht in de VS heeft het merk een high class imago gekregen en het merk is steeds meer gaan uitbreiden met o.a. schoenen, parfum en zelfs monturen.

rene lacoste

Wist je dat? 

René ontwierp het poloshirt eigenlijk voor de tennissport omdat, tot 1933 werd gespeeld in een wit overhemd. Dit was erg warm voor in de zomer en hier wilde René Lacoste een oplossing voor. De poloshirt zijn in 1933 de markt op gegaan. De poloshirts kregen een merk: Lacoste en waren te herkennen aan het kleine krokodillen logo. De markt van de poloshirts groeide snel en ook mensen die geen tennis speelde wilde rondlopen in een poloshirt. Tegenwoordig is Lacoste nog een van de grootste merken van de poloshirtmarkt.

Outfit inspiratie

De items van Lacoste zijn perfect als basis item in je garderobe en mix & match je heel makkelijk met andere merken. Hieronder wat outfit inspiratie:
Stay tuned want binnenkort is Lacoste verkrijgbaar in onze webshop!

Bron foto's: Pinterest


Volg ons ook op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen