Handige tips voor het wassen van je kleding

  • Geplaatst op
  • Door FashionBox
  • Geplaatst in kleding, wassen
  • 0
Handige tips voor het wassen van je kleding

Wij mannen staan niet bepaald bekend om het feit dat we de was zo goed kunnen doen. Wassen is een huishoudelijk klusje die vrouwen niet altijd met een gerust hart aan ons overlaten. Maar na het lezen van deze blog moet dit geen probleem meer zijn. Dus mannen: lees deze tips goed door en een kind kan de was doen!

Sorteren maar!

We snappen dat je liever voetbal gaat kijken dan dat je je bezighoudt met de was. De neiging om alles ‘even snel’ in de wasmachine te gooien is dan ook heel logisch. Maar wil je dat je kleding mooi blijft? Maak dan vooraf even een selectie waarbij je sorteert op kleur. Dus: zwart bij zwart, wit bij wit en kleur bij kleur. Er zijn ook speciale wasmiddelen voor deze verschillende soorten was. Wanneer je je kleding met wasmiddel voor ‘witte was’ wast, blijft deze kleding ook langer wit. Om de stof zacht en soepel te houden gebruik je ook wat wasverzachter.
 

Wat betekenen al die icoontjes?

In het label van je kleding vind je op het label allerlei icoontjes. Deze icoontjes staan er niet voor niks in. Mocht je twijfelen bij een bepaald kledingstuk over hoe je deze het beste kunt wassen, check het label!

 tips wassen kleding

Je jeans wassen of niet?

En hoe zit dat nou eigenlijk met je jeans? Moet je die ook vaak wassen of niet? Spijkerbroeken zijn gemaakt om veel gedragen te worden en worden er niet bepaalt mooier op als je deze vaak wast. De kleur vervaagt en ook de pasvorm kan veranderen. Onze tip: leg je jeans een nachtje in de vriezer! Door de kou gaan de bacteriën dood. Om je broek nog wel te laten ademen kun je hem eerst in een kussensloop doen voordat je hem in de vriezer gooit. 

jeans 

Hoe warm?

Kleding en ander wasgoed waar veel bacteriën in kunnen zitten (zoals sportkleding, ondergoed, sokken en handdoeken) was je het beste op 60 graden. Je overige was kun je prima op 30 graden wassen.

Dat waren ze! De belangrijkste tips voor het wassen van je kleding. Kind kan de was doen toch?  

Volg ons ook op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen