Deze financiële fouten maken succesvolle mensen niet

  • Geplaatst op
  • Door FashionBox
  • Geplaatst in financieel
  • 0
Deze financiële fouten maken succesvolle mensen niet

Geld maakt niet gelukkig mag dan een van de grootste cliches zijn, het is natuurlijk gewoon waarheid dat geld het leven wel een stuk makkelijker maakt. Dat weten we allemaal want met iets meer geld op de rekening, zijn er net even iets meer dingen mogelijk. Tijd dus om de kunst eens af te kijken bij de mensen die er verstand van (lijken te) hebben. Welke financiële fouten maken succesvolle mensen niet?

1. Ze geven niet meer uit dan ze hebben

 

Valkuil nummer een; meer geld uitgeven dan je eigenlijk hebt. Een absolute no go want zo werk je niet alleen jezelf in de problemen, het doet ook weinig goeds voor je daadkracht.

 

2. Ze durven nee te zeggen

 

Succesvolle mensen durven nee te zeggen tegen dingen die geen hoge urgentie hebben of waar ze het nut niet van inzien. Tijd is immers geld en deze moet je nuttig besteden.

 

3. Ze gaan voor kwaliteit in plaats van kwantiteit

 

Wanneer je de waarde van spullen inziet, ga je het ook meer waarderen. Succesvolle mensen geven liever meer geld uit aan goed spul, want ze weten; goedkoop is duurkoop.

 

4. Ze zijn niet snel tevreden

 

Als je succesvol wilt zijn, en dus goed geld wilt verdienen, neem je geen genoegen met de middenmoot. Je gaat voor meer, blijft dromen en zoekt naar uitdagingen.

 

5. Ze nemen geen onnodige risico's

 

Met een risico op zijn tijd is niets mis tenzij het over geldzaken gaat. Als het te mooi klinkt om waar te zijn, is het dat vaak ook. Verspeel je geld niet.

 

6. Ze sluiten hun ogen niet

 

Blauwe enveloppen wil je misschien het liefst negeren, maar ze zijn er niet voor niets. Wees realistisch en zie, als het nodig is, de waarheid onder ogen.

 

7. Ze vergeten niet wat echt belangrijk is

 

Zoals we al eerder zeiden; van geld word je niet gelukkig. Gezondheid, familie en vrienden zijn uiteindelijk veel belangrijker dan een dikke bankrekening en dat moet je toch ook inzien.

 

8. Ze verwaarlozen zichzelf niet

 

Succesvolle mensen zorgen, hoe druk ze het ook hebben, dat ze er ook succesvol uitzien. En anders gaat nog altijd de regel 'fake it till you make it' op dus zorg voor een mooi pak en nette blouses.

 

 
Blouse 49,95 
Riem 29,95

Blouse 39,90

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen